Damm_blommor_pappastrg_900x388I en väl planerad rabatt är det alltid något som blommar och ger färg, om det är den typ av rabatt man önskar. Längst bak i ovan rabatt har ljusgula dagliljor precis blommat över. Framför dem till höger har praktlysing tagit över fägringen tillsammans med kokardblomster, som med sin gula och rödbruna färg och kompakta växtsätt lyser upp framkanten. Bakom dammen skymtar blå riddarsporre som precis börjat blomma. Ormbunken och elefantgräset ger volym och höjd till rabatten, förutom att de har vackra blad.

Dammen i sig är också ett blickfång, inte bara p.g.a att den är vackert dekorerad med små stenar, utan också för att i den växer näckrosor som precis börjat blomma.  Precis bakom flickstatyn skymtar en mörkrosa näckrosblomma.

Tyvärr är vintern hård ibland och vissa växter överlever inte, vilket har hänt den vänstra sidan av denna rabatt. Men skam den som ger sig, det är bara att plantera nytt och om ett år eller två är de lika stora och fina som övriga växter runt om.

 

Foto: iTRÄDGÅRDEN

 

0