Här finner du listan på trädgårdsmässorna i Sverige under 2023. Nu är det bara att boka in i kalendern…

(Listan kommer att uppdateras då datum/info inte finns än för alla mässor. Så besök gärna sidan igen framåt sommaren.)

Vår trädgård, Malmö
10-12 mars
Första trädgårdsmässan för säsongen drar igång i Malmö i mitten av mars. Här kan du botanisera bland stort antal utställare och deras produkter, växter och tjänster. På stora scenen hålls föredrag och expertråd ges. Parallellt i mässhallen bredvid hålls Stora Villamässan.

Mer information hittar du här.

Nordiska Trädgårdar, Älvsjö
30 mars – 2 april
På Sveriges största trädgårdsmässa erbjuder mängder av inspiration, olika föredrag och inspiratörer samt kända trädgårdsprofiler. Här hittar du så klart även ett stort sortimentet av växter, produkter, redskap och mycket mer till din trädgård från ett hundratals utställare. På mässan finns även seminarier och olika aktiviteter och möjlighet till råd av trädgårdsexperter.

Mer information hittar du här.

Södra Dalarnas Hus, Hem & Trädgård, Smedjebacken
1 – 2 april
Detta är en mässa för både hus, hem och trädgård som växt i storlek sedan starten 2014. Ett stort antal utställare visar sina produkter och tjänster samt flertalet seminarier. Bl. a kommer Farbror Grön i år och informerar om att odla tomater på bästa sätt. Här finns mycket att se och upptäcka.

Mer information hittar du här.

Nolia Trädgård, Umeå
21 – 23 april
Norra Sveriges populära trädgårdsmässa lockar många besökare årligen. Här finner du allt inom trädgård, får inspiration och expertråd och kan delta i föreläsningar. En mötesplats för er som gillar trädgård, mat och inredning, utemöbler och utekök, dekorationer och olika byggprojekt för trädgården.

Mer information hittar du här.

Blekinge Mat & Trädgårdsmässa, Karlskrona
6-7 maj
Blekinges trädgårdsmässa som hålls i Wärmöparken, inspirerar inför sommaren och trädgårdssäsongen oavsett om du har villaträdgård, balkong eller kolonistuga. Ett stort antal utställare erbjuder växter, redskap, fröer, dekorationer samt föredrag och trädgårdsexperter ger råd och tips. Här finner du även tjänsteföretag och ideella föreningar som presenterar sina verksamhet samt livsmedel från lokala gårdar och mycket mer för hela familjen.

Mer information hittar du här.

Österlen Gardenshow, Lunnarp
13-14 maj
Hit kommer årligen ett stort antal besökare för att få tips, råd och förslag till sina trädgårdar. Delta i föreläsningar och workshops, botanisera bland många utställare och deras produkter, njut av  inspirationsträdgårdar och mycket mer.

Mer information hittar du här.

Öland spirar
12-14 maj

Över hela Öland erbjuds aktiviteter och sevärdheter med tema trädgård, naturupplevelser och lantliv. Få inspiration i vacker miljö och i ett härligt landskap där utställare, evenemang och försäljare finns utspritt på flertalet platser.

Mer information hittar du här.

Dalarnas Trädgård- & Hantverksmässa, Tällberg
13 – 14 maj

Dalarnas största trädgårdsmässa som går av stapeln på toppen av Tällberg. Med vacker utsikt i vacker miljö träffar du försäljare och utställare och kan även delta i kurser och workshops.

Mer information hittar du här.

Trädgårdsdagar på Waldemarsudde, Stockholm
13 – 14 maj

Waldemarsuddes växthus och trädgårdsmästeri öppnar upp för allmänheten. Här kan du träffa personalen och fråga om tips och råd, köpa växter och inspireras inför säsongen. Det finns också möjlighet för rundvisningar i växthus och odlingar.

Mer information hittar du här.

Wapnö Hem & Trädgårdsmässa, Halmstad
19-21 maj
I Wapnö vackra park hålls denna hem- och trädgårdsmässa som årligen lockar stort antal besökare. Utställare marknadsför och säljer växter, trädgårdsprodukter, trädgårdsmöbler, dekorationer, trädgårdstillbehör och maskiner och mycket mer. Här finner du även mat och dryck.

Mer information hittar du här.

Trädgårdsmässa, Örnsköldsvik
27 maj

En årlig trädgårdsmässa på torget i Örnsköldsvik som arrangeras i samarbete mellan Cesam och lokala trädgårdsföreningar. Hit kommer trädgårdsintresserade för att få inspiration och träffa likasinnade, shoppa och få ny kunskap.

Mer information hittar du här.

Kalmars Trädgårdsdag, Kalmar
3 juni

En trädgårdsdag i samarbete mellan Studiefrämjandet Småland Öland, Trädgårdsförening och Trädgårdsamatörerna Ö-STA. En växtmarknad som erbjuder massor av spännande växter och samtal med andra trädgårdsentusiaster.

Mer information hittar du här.

Landskrona Trädgårdsgillet, Landskrona
11-12 augusti

Med slottet Citadellet som bakgrund hålls årligen denna trädgårdsmässa, där utställare och besökare möts i härlig miljö. Trädgårdsgillet är också känt för sina fina visningsträdgårdar på flottar i vallgraven, som besökarna får rösta på.

Mer information hittar du här.

Trädgårdsdagarna på Sofiero, Helsingborg
17-27 augusti

Under 10 dagar kan du njuta av Sofieros vackra trädgårdar och samtidigt få inspiration, se utställningar, delta i workshops och lyssna på föreläsningar. Missa inte alla vackra dahlior som blommar för fullt i augusti. Detta är en utflykt för alla åldrar och här finns mycket att se och uppleva.

Mer information hittar du här.

Sölvesborgs Trädgårdsdag, Sölvesborg
19 augusti

I slottslängorna vid Sölvesborgs slott presenterar utställare sina varor och tjänster, allt inom trädgård, odling, skötsel, dekorationer men även smakrelaterade produkter. Även föreläsare och trädgårdsrådgivare är på plats för att inspirera och hjälpa. Mässan anordnas av Sölvesborgs trädgårdsförening. Årets tema är Unga odlare.

Mer information hittar du här.

I Love Garden, Ronneby
26-27 augusti

Mässan hålls i vackra Ronneby brunnspark, där utställare och tjänsteföretag säljer och informerar om sina produkter. Delta i seminarier, workshops och få inspiration och råd till till trädgård, koloniträdgård eller odling. Här finns även aktiviteter för barnen.

Mer information hittar du här.

Trädgårdsdagen, Enköping
2 september

En mässa för hela familjen som förutom trädgård också har inriktning mot hälsa, mat och hantverk. Mässan hålls i Enköpings centrum och parker och det är fri entré. Här träffar du ett stort antal utställare och kan köpa växter, redskap, dekorationer och mycket mer till din trädgård, samt lyssna på föredrag.

Mer information hittar du här.

Höstträdgårdsmässa, Ängelholm
3 september

Mässan hålls i hembygdspareken och har fri entré. Stort antal utställare inom trädgård och odling finns på plats.

Mer information kommer.

Elmia Garden, Jönköping
26-28 september

En stor branschmässa inom trädgård som inriktar sig främst till företag och leverantörer inom odling, växter, trädgårdsdesign, tillbehör mm. En mötesplats för att knyta kontakter, se trender, nya produkter och få ny kunskap inom yrket.

Mer information hittar du här.

Fler artiklar om trädgårdar
Fler aktuella artiklar

Tack för att du besöker iTRÄDGÅRDEN!