Lite grått väder och hotfulla moln avskräckte inte trädgårdsentusiasterna i Skåne. Det var det gott om besökare redan strax efter öppnandet av trädgårdsdagen på Sofiero utanför Helsingborg, som hölls sista helgen i augusti.

I en vacker miljö och gott om plats att promenera runt i, fanns visningsträdgårdar, trädgårdsrådgivning, roliga installationer, försäljning av växter, trädgårdsprodukter och mycket mer. Samtidigt kunde man njuta av parkens rabatter, odlingar och vackra miljö.

Här kommer lite bilder som visar vad man kunde se och uppleva. Fler bloggar kommer framöver med idéer och inspiration hämtat  från trädgårdsdagen.

rosti_tgd_1024x1536.jpg

hotell_krypin_1024x1536.jpg
En lite visningsträdgård, där man utgått från hårt materiel. Snyggt med rosten som kommer igen både som vägg och dekoration på marken.
En grön oas för småkrypen. Enkel plantering gjord på lastpallar och målade svarta. Emellan har små bon och gömmen byggts. Snyggt!
i Trädgården -pelargoner i krukor, olika sorter, ovanliga sorter, utställning
i Trädgården -keramikflicka sitter i rabatten, dekoration
Ville man veta mer om pelargoner kunde man få hjälp av kunniga personer. Här visades ett antal ovanliga och vackra pelargoner upp.
Ett blickfång i en visningsträdgård var denna lilla keramikflicka som sitter och dinglar med benen på en stol, i en sommarrabatt.
gransaker_lina_1024x808.jpg
fropasar_lina_1024x808.jpg
Ett tema hos flera utställare var att hänga upp saker på en lina. Här har rödbetor och purjolökar radats upp på gafflar. Dekorativt och kul!
Information om vilka grödor som såtts i en visningsträdgård med mycket grönsaker, hade hängts upp på en lina, i lagom läshöjd…
i Trädgården - uteplats i en medelhavsträdgård, Apotekarens trädgård, Peter Englund
i Trädgården - liten plantering i metallkärl, blommor, rabatt
En trevlig uteplats med vackert tegelgolv, färgglada textilier och exotiska växter, skapad av medelhavsinspiratören Peter Englander.
En liten vacker plantering med miniväxter ger färg och fägring i uterummet eller som bordsdekoration. Bara fantasin sätter gränser…

Foto: iTRÄDGÅRDEN