traden_i_din_tradgard_front_bak_900x388

Författare: Ylva Landerholm

 

Beskrivning:

Plantera ett träd att längta till.
Träd skapar rum och ger stadga åt trädgården. De skänker kraft, glädje och tillförsikt, och när Ylva Landerholm anlägger en hemträdgård eller ett offentligt område tänker hon på träd som personligheter. Poppeln är busig, den växer fort och ställer till det. Linden ler vänligt medan tallen är vresig. Plommonträdet å sin sida är socialt och knotigt som en gammal farbror när det kommit till åren.

Vare sig det handlar om att anlägga en ny trädgård, ge nytt liv åt en uppvuxen tomt eller plantera ett träd på sin balkong finns det anledning att välja träd med omsorg. De påverkar miljön, lever ett långt liv och skänker glädje även åt kommande generationer. Träden berör på många fler plan än vad vi kanske förstår.

Mer än 100 träd beskrivs här i text och bild. Största avsnittet berättar om naturträden men även fruktträden ges stort utrymme. För varje träd presenteras ett antal sorter med egenskaper särskilt lämpade för hemträdgården.

”Träden i din trädgård” är en praktisk och personlig bok om träd, med råd om sortval och plantering, användningsområde och skötsel.
Viva Landerholm är trädgårdstekniker utbildad på Alnarp och har i över tjugo år hållit kurser och föreläsningar om planering och skötsel av trädgårdar. Hon ritar såväl privata trädgårdar som äldreboenden och kyrkogårdar, och är väl känd inom trädgårdskretsar. Ylva Landerholm anlitas som trädgårdsexpert i tv och radio och som inspiratör på större event. Ni hittar henne också som rådgivare i tidningen Året runt.
Cecilia Bengtsson arbetar som projektledande kommunikatör och har sedan tidigt nittiotal hjälpt kockar, byggnadsvårdare och trädgårdsexperter att genom text och bild förmedla sin kunskap på ett tilltalande sätt.