nya_projekt_fort_tradgarden_900x388

Författare: Malena Skote

 

Beskrivning:

För den som gillar att göra saker med sina händer är trädgården det perfekta hobbyrummet. Med gräset som golv och lövkronorna till tak behöver man inte vara rädd för att spilla, stöka till eller störa sina grannar.

Låt trädgården inspirera till en festbaldakin över trädgårdsbordet, ett stort betongfat att lägga fallfrukt i, betongkrukor i olika storlekar och mosaikprydda krukor, fågelbad av olika material, peidestaler av trä eller sten, bänkar och bord av olika slag.

Sammantaget finns här 17 projekt. Några är enkla och går fort att göra, andra kräver mer tid och engagemang. Man behöver inte vara van vid att fixa, snickra eller gjuta betong för att sätta igång. Inte heller behövs andra redskap än vad som brukar rymmas i en vanlig verktygslåda. Beskrivningarna i boken är ett slags grundrecept. Man kan följa dem exakt men lika gärna pröva egna idéer och andra material.

Malena Skote lyckas på ett inspirerande sätt förmedla att endast fantasin sätter gränser.

Malena Skote är utbildad artkitekt men arbetar nu mest som skribent, tecknare och fotograf. Hon har specialiserat sig på trädgård och publicerar sig regelbundet i Allers Trädgård. Hon har tidigare utkommit med Enkla projekt för trädgården och Enkla projekt för hemmet.