Lägg gärna lite extra energi på att få en vacker och inbjudande entré. Den är det första du, familjen och era gäster möter när man kommer hem till er.

En entré kan gärna spegla resten av trädgården men vara ett rum för sig. Det är en fördel om ytan är enkel och lätt att hålla ren, då en stökig entré inte är så inbjudande. Exempelvis bör cyklar, soptunnor och sopkvastar inte ställas precis utanför dörren, utan placeras om möjlighet finns, runt husknuten eller bakom ett skyddande plank eller häck.

En bänk eller sittplats inbjuder gäster att sätta sig ner och vänta om du inte hunnit hem i tid. Finns inte möjlighet till rabatter eller växter runt entrén kan krukor placeras ut, vars innehåll lätt kan ändras efter årstiderna.

Tycker man det är svårt att få till en snygg entré så börja med att rensa bort alla lösa föremål och saker som stör. Beskär stora buskar om de är spretiga eller ta bort helt och ersätt med nytt. Börja om på tom yta och se vad som behövs göras för att få en inbjudande entré. Kanske behöver trappa och ytterdörr tvättas av, ny dörrmatta läggas, räcke målas eller ogräs rensas bort mellan plattorna o s v.  När du känner dig nöjd så komplettera med krukor, ljuslykta eller annan dekoration efter tycke och smak och som klarar att stå utomhus utan att bli fördärvade.

 

Foto: iTRÄDGÅRDEN ©

Fler artiklar om trädgårdsdesign
Fler aktuella artiklar

Tack för att du besöker iTRÄDGÅRDEN!