Våra tre änglatrumpeter bara fortsätter att blomma. Får hoppas hösten är mild länge än. De har fått stöttas och bindas upp då höstvindarna susar förbi ibland men så länge de mår bra får de stå kvar ute och glädja oss. Flera säsonger har de stått ute till början av november. Men väderleksrapporten får mer uppmärksamhet nu. Hotar de med frost är säsongen slut för änglatrumpeterna och de får gå i vinteride.

Då åker alla bladen av och jag beskär ner till 30-50 cm. De får stå kvar i krukorna men flyttas in i förrådet, där det är några plusgrader och torrt men relativt mörkt. Ett par gånger under vintern får de vatten. När våren kommit och det är säkert över 10 grader dygnet runt, åker de ut i växthuset. Där får de lite mer vatten och även lite näring. När de växt till sig lite, beskär jag rötterna med ca 1/3 och planterar i ny jord. Då brukar de sätta fart rejält.

Tips! Ta bitar av grenarna som klippts av och sätt i vatten. Plantera när de fått rötter och förvara som ovan. Perfekt present till våren till vän eller släkting!

Foto: iTRÄDGÅRDEN

 

Fler artiklar om sommarblommor
Fler aktuella artiklar

Tack för att du besöker iTRÄDGÅRDEN!