Tänk på att många butiker och internethandlare har utförsäljning på många fröer i slutet av säsongen. Ett utmärkt tillfälle att fynda fröer inför nästa år, för fröerna har inte blivit dåliga då bäst-före-datum på fröpåsar är 2-3 år normalt. Butiker som jag har sett har rea är bl.a Jula, Bauhaus, Rusta samt internetbutikerna Impecta, Wexthuset och Fröer.nu – men säkert finns fler som har utförsäljning av delar av sitt utbud. (Tänk på att utbudet kan variera i butikerna.)

Många växter kan man även med fördel fröså på hösten, så att de på ett naturligt sätt hinner etablera sig i jorden under vintern och komma igång snabbare nästa år. Det är förstås också helt beroende på vilken växtzon du bor i, vilka växter som klarar klimatet och kan överleva vintern.

Det känns så klart också lite kul att kunna köpa fler fröpåsar och prova några sorters växter man kanske inte hade köpt om det varit till fullpris.

En kul idé är att köpa en större mängd olika fröer och lägga i en fin låda, slå in och ge till som present eller julklapp till en trädgårdsintresserad släkting eller vän.

Foto fröpåsar: iTRÄDGÅRDEN ©

Fler artiklar om odling
Fler aktuella artiklar

Tack för att du besöker iTRÄDGÅRDEN!