Många gamla möbler är vackra, men ibland blir de uttjänta, skadade eller opraktiska.

Istället för att skänka eller slänga – kanske din byrå kan användas ett par år ute i trädgården, på terrassen, i växthuset eller i ett uterum. Har man ingen gammal möbel, så är det bara att bege sig till en loppis eller auktion. Beroende på var du placerar möbeln och hur du väljer att plantera i den, så kommer nedan några tips för att den ska hålla lite längre.

-Väljer man att placera byrån utomhus, så är det bäst i ett skyddat läge för väder och vind, ex. längs en husvägg eller under skyddande träd och buskar.
-Ställs möbeln på grus eller gräs, så lägg marksten eller frostsäker klinker under benen, så fukt inte tränger in underifrån lika fort.
-Lägg plast underst i lådorna om du vill plantera direkt i dem. Är det en stor låda som ska stå utdragen (som på vänstra bilden), kan hål borras längs ut i hörnen, så vatten kan rinna ut på marken.
-Ta in byrån i källare eller förråd så snart det börjar bli regnigt och fuktigt till hösten.  Har man inte möjlighet till detta så ställ på skyddat läge och täck över med presenning.

Hoppas artikeln inspirerar!

 

Foto: iTRÄDGÅRDEN ©

Fler artiklar om inspiration
Fler aktuella artiklar

Tack för att du besöker iTRÄDGÅRDEN!