Första helgen i mars hölls den årliga trädgårdsmässan i Malmö, som också är årets första i vårt avlånga land. iTRÄDGÅRDEN åkte dit och kollade in vad som erbjuds oss trädgårdsintresserade.

Hussvamp vill man ju inte gärna ha, men denna formen var lite kul. Odla sin egen ätbara svamp – kan vara ett roligt projekt för barnen…

Ett växthus eller uterum i kupolform, som enkelt kan packas ihop när sommaren är över. Praktiskt och lite annorlunda.

Fina smycken såldes av den gotländska konstnären Marie Elgán; ringar, armband och halsband, flera med motiv av växter och blommor.

Att gå på mässa är både kul och inspirerande. Alltid får man med sig något nytt hem: växter, pynt till trädgården, förslag till en rabatt man tänkt på eller kanske ett medlemskap i en intresseförening.

Insekter hör trädgården till…dessa i lite större storlek. Kul och dekorativt inslag i trädgården – tur de inte är riktiga!

På en trädgårdsmässa finns förstås växter till salu. Mycket var säsongsbetonat och vårväxter och kryddor var mest förekommande.

Flera trädgårdsprofiler höll föredrag och inspirerade besökarna, bl a Peter Englander, Hannu Sarenström och här Peter Bengtsson.

Flera intresseföreningar fanns på plats och svarade på besökarnas frågor och sålde växter. Här har Svenska pelargonsällskapet fullt upp.

Fint hantverk av tovad ull med inspiration från trädgården sålde gotländska konstnären Annika Grandelius. Här ses vasar och dörrkansar.

Trädgårdspynt av järn var populärt. Jag gillar inte spindlar men den till vänster i bild fick följa med mig hem…som terapi…

Samtliga foton: iTRÄDGÅRDEN ©

Fler artiklar om trädgårdar
Fler aktuella artiklar

Tack för att du besöker iTRÄDGÅRDEN!