Dold oas
När våren gör sitt antågande vill man ut och besöka plantskolor och växtbutiker. Det är så roligt att botanisera bland alla nya växter för säsongen, krukor och utsmyckningar till trädgården.

En plantskola i min närhet är Löddeköpinge plantskola i västra Skåne. Den ligger lite försynt i utkanten av byn, omgiven av höga träd och ett högt plank. Men bakom öppnar sig en oas som blir frodigare och vackrare efterhand som säsongen går. Här finns förstås allt från olika sorters perenner,  buskar, klätterväxter, fruktträd och bärbuskar men även större träd. Förutom alla växter som varieras efter säsongen, så finns här en unik miljö, där utbudet är stort av fina terrakottakrukor och rostiga metallkärl, fågelbad av natursten, lavasten, växtstöd och stor variation av dekorationer i härlig harmoni med olika växter.

Vill du också presentera din verksamhet i 360 grader? Klicka här och läs mer.

Vacker inspiration
Uppställning och placering av växter i dekorativa kärl och vackra ting, stora som små, är gjort med stor känsla och kärlek. Det känns spontant men ändå så rätt och i samspel med naturen, blir det en härlig ”shabby chic” miljö. Och i ett stort växthus finns mycket mer av detta. Söker du en buddafigur, stor eller liten – du hittar den här!

Hit kommer man gärna tillbaka till för att njuta av den lummiga och speciella miljön och i lugn och ro strosa runt, beskåda, dofta, känna och få  inspiration. Har du frågor och funderingar så leta bara upp någon av den trevliga personalen. Länk till deras hemsida hittar du här.

iTRÄDGÅRDEN kommer att besöka plantskolan igen längre fram på säsongen, då det blivit grönare och frodigare och kommer uppdatera blogginlägget med nya bilder.

Foto: iTRÄDGÅRDEN.SE ©

Fler artiklar om trädgårdar
Fler aktuella artiklar

Tack för att du besöker iTRÄDGÅRDEN!