Bor man i eller besöker Skåne och vill se vackra blommor så är ett besök i Alnarpsparken att rekommendera. I västra delen av parken ligger ett stort område uppdelat på två ytor, omgivna av en läande häck och en mur.

I den ena delen vajar härliga och vackra perenner för vinden och insekterna har kalas. Här finns både vanligt förekommande perenner som bolltistel, dagliljor, hosta, vädd och rudbeckior m.m men även ovanliga och ibland nya sorter.

Förutom perenner växer här även olik sorters prydnadsgräs i varierande höjd och färg – flera med vackra vippor samt klätterväxter som ex. vildvin som har fantastisk bladfärg på hösten.

I den andre delen anläggs varje år rabatter med ettåriga blommor och växter. Här samsas mängder av sommar- blommor med gräs, afrikansk lilja och ibland grönsaker och andra spännande växter.

Vad som planteras i avd. för ettåriga växter varierar för varje år. Ofta är det flera av samma art men olika sorter. I anslutning till detta område (i år var det precis utanför) hänger även ett stort antal amplar med olika planeringar i.

När iTRÄDGÅRDEN besökte odlingarna i juli 2023 fanns ex. flera sorters malva, zinnia, tagetes och tobaksblomster men även många andra fina växter.

Det är så vackert och i luften surrade humlor och bin förtjust från blomma till blomma. Det är ett paradis för insekterna i denna del av parken!

Ta gärna med fika och sitt på bänkarna mitt i odlingarna och njut. Detta är också en bra miljö att hämta lugn och energi på eller att läsa en god bok i grönskan.

Alla växter på området är uppmärkta med namnskyltar. Och har man tid och möjlighet så ta gärna en runda i resten av parken där det finns mycket mer att upptäcka.

Välkommen på en enkel 360° virtuell tur

Nästan som att vara på plats!

Snabbinstruktion

  • Rotera i bilden genom att klicka och dra med musmarkören/fingret.
  • Klicka på pilsymbol för att gå vidare till nästa del.
  • Klicka på meny uppe till höger för fler val: ljud av/på, visa/dölj tips och helskärmsvisning.
  • Helskärm – Dubbelklicka eller välj helskärm upp i menyn till höger.

Hoppas du gillar rundturen och att den kan ge dig lite inspiration inför ditt eventuella besök.

Här kommer ett bildkollage att njuta av. Hoppas det lockar dig att besöka Alnarpsparken.

Foto: iTRÄDGÅRDEN ©

Fler artiklar om trädgårdar
Fler aktuella artiklar

Tack för att du besöker iTRÄDGÅRDEN!