Tro det om ni vill, men detta är inte i Amazonas skogar utan i Danmark. Köpenhamns botaniska trädgård, som är belägen mitt i staden, har en total yta på över 10 hektar. Trädgårdarna tillhör Danmarks Naturhistoriska Museum men är även ett forskningscentrum.

År 1874 invigdes den botaniska trädgården och numera består växtbeståndet av över än 10.000 arter och det finns växthus på området. Här finns många vackra rabatter, ståtliga och spännande buskar och träd samt 27 växthus att besöka. Behöver man en paus så tar man en fika i caféet för att sedan fortsätta till fjärilshuset som är öppen från april-oktober. Där kan man följa dessa vackra varelsers livscykel på nära håll i en miljö med orkidéer och mång andra vackra exotiska växter.

Här finns även Palmhuset som är ett stort och majestätiskt växthus som färdigställdes samma år som trädgården invigdes. Inspirationen till växthuset fick man från Crystal Palace i London. I växthuset finns en mycket stor samling av tropiska växter. Bl.a enorma bambuträd, palmer av olika sorter, fantastiska blommor och även köttätande växter. Via trappor kan man komma upp och delar från ovan.

Har du möjlighet att besöka en Köpenhamns botaniska trädgård så kan det varmt rekommenderas.

 

 

Foto: iTRÄDGÅRDEN ©

Fler artiklar om trädgårdar
Fler aktuella artiklar

Tack för att du besöker iTRÄDGÅRDEN!