Från tidig vårblomning till sensommarperenner och höstens vackra färger – på Botaniska trädgården i Lund finns det alltid mycket vackert att se och utforska. I vacker parkmiljö med anor från 1600-talet kan man strosa runt, njuta av mängder av växter, ha picknick eller bara vara. Mängder av olika sorters träd, buskar, perenner och sommarblommor finns att beskåda och ibland förundras över. Det är tydlig skyltning vid varje växt så man lätt får information om vad det är man tittar på. Botaniska trädgården tillhör Lunds Universitet och i parken pågår ofta olika trädgårds- och forskningsprojekt.

I trädgården finns även ett stort växthus, uppdelat i olika sektioner med olika typer av växter och växtmiljöer i. En stor köksträdgård har även skapats mitt i parken. I växthusets entré ligger Butik Botan, med böcker, växter och produkter samt vackra ting relaterade till växter och natur.

Blir man trött i benen finns gott om sittplatser och plocka fram sin medhavda matsäck. Eller så väljer man att besöka det Café Botan som ligger vackert i lummig miljö vid en damm och som har gott om uteplatser.

Botaniska trädgården är en lunga för Lunds invånare och lockar årligen mängder av besökare från hela världen. Den är väl värd ett besök!
Mer information och öppettiderna finner du här.

Nedan får du en inblick i, området utanför växthuset och del av parken. Det är en 360-graders virtuell tur där du enkelt genom att dra över bilden, kan titta runt och se hur det ser ut. Gå vidare via de vita pilarna.

Klicka först på INFORMATION nere till vänster i bild för kort introduktion. Se även en snabbinstruktion nedan.

Tips:
– På mobiltelefon dubbelklicka på 360-bilden för att visa på helskärm (annars blir det rätt smått…)
– iPad-användare – klicka på den här länken för problemfri visning.

Snabbinstruktion

  • Rotera i bilden genom att klicka och dra med musmarkören/fingret.
  • Klicka på pilsymbol för att gå vidare till nästa del.
  • Klicka på symbol med i för mer info eller se detaljbild.
  • Klicka på meny uppe till höger för fler val: ljud av/på, visa/dölj tips och helskärmsvisning.
  • Helskärm – Dubbelklicka eller välj helskärm upp i menyn till höger.

Hoppas du gillar rundturen och att den kan ge dig lite inspiration inför ditt eventuella besök.

I mängder av rabatter och olika miljöer, finns vackra blommor samt spännande träd och växter att beskåda. Nedan ett kollage med urval från sommaren 2023. Titta och njut!

Fler artiklar om trädgårdar
Fler aktuella artiklar

Tack för att du besöker iTRÄDGÅRDEN!