I Asmundtorp, strax utanför Landskrona i Skåne bor Cornelia och Hans. Intresset för trädgård var först Hans, men efterhand spred det sig även till Cornelia. På tomten som är 700 kvm har de tillsammans skapat en inspirerande trädgård med mycket att upptäcka, indelat i många rum. I den skuggiga delen av trädgården dominerar marktäckare i frodigt grönt i varierande former och höjder.

I en skyddande del, mellan garaget och ett svart plank har de en mysig uteplats, omgärdad av bl.a klätterhortensia, honungsros och paradisbuske. Bakom uteplatsen leder en dörr i planket in i en skyddad del som är trädgårdslandet. Tack vara den tätat häcken på ena sidan och planket på andra, blir det en skyddad och varm plats att odla på, samtidigt som den inte syns från övriga trädgården.

Hans skapande hand har formklippt flertalet buskar, bl.a idegran, liguster och buxbom som ger blickfång i flera hörn av trädgården. Han gillar även att gjuta i betong, vilket speglar sig i olika trädgårdsdekorationer.

Längs två sidor av tomten växer en tät och mycket hög häck av paradisbuske som tillsammans med förrådet och garaget på tredje sidan omhuldar trädgården och gör den insynsskyddad. De har en oas som ger lugn och harmoi.

cornelia_liggande_dam_1024x683.jpg

Ett av Hans formklippta verk i buxbom, en mullig dam som läser en god bok under parasollet. Kul och säkert lika vacker på vintern med snötäcke på…

cornelia_cementlov_rabatt_1024x683.jpg

Mitt i skuggrönan ligger ett vackert rabarberblad av betong. Det skapar blickfång och bryter bra i den täta marktäckaren.

cornelia_pedistal_kuddar_1024x1239.jpg

På en pedistal ligger tre kuddar som dekoration i den skuggiga delen trädgården. Men kuddarna är inte så mjuka som de ser ut, utan är gjutna av Hans i betong.

cornelia_rod_stol_uteplats_1024x1239.jpg

I ett hörn av uteplatsen, under en japansk klätterros, står en härligt röd stol. Tillsammans med den blå krukan och de svarta och rödmålade betongkuddarna till höger ger det ett glatt intryck.

cornelia_fatolj_idegran_1024x683.jpg

En vacker och regäl fåtölj av formklippt i idegran. Den ser riktigt bekväm ut, tillsammans med betongkuddarna.

cornelia_vatten_1024x683.jpg

I en lummig trädgård trivs även fåglar och andra smådjur. I grönskan under bambun porlar vattnet från en liten fontän.

cornelia_klatterhortensia_plank_1024x1239.jpg

På det höga planket in till trädgårdslandet har Cornelia och Hans satt en klätterhortensia som bidrar till lummigheten i trädgården.

cornelia_kvinnobyst_formklipp_1024x1239.jpg

I rabatten ut mot gatan, där flertalet funkior trivs tillsammans med ormbunkar, står ännu ett formklippt konstverk av Hans, av idegran.

Foto: iTRÄDGÅRDEN ©

Fler artiklar om trädgårdar
Fler aktuella artiklar

Tack för att du besöker iTRÄDGÅRDEN!