En varmare plats
Om du funderar och drömmer om ett växthus eller uterum är ett besök hos Classicum, i Kabbarp utanför Åkarp i Skåne att rekommendera.
Oavsett om du vill ha växthus för att odla i eller som ett uterum för att inreda, är det ett stort beslut för många som måste få ta tid från tanke till handling.

Inspiration i lantlig miljö
Här kan du i lugn och rofylld miljö på landet, få inspiration och idéer och ledsagas av kunnig personal. Gå runt och titta, sätt dig, fundera och känn in i de olika växthusen och uterummen, som är vackert inredda med olika teman.

Vi besökte Classicum i april, innan grönskan slagit ut och anläggningen blir lummigare när buskar, klätterväxter, perenner och rosor växt upp och stoltserar mellan växthusen och längs gångarna.

I den stora butikslokalen finns ett brett sortiment av diverse tillbehör och produkter för odling, verktyg och utrustning, odlingsbänkar, växtstöd, krukor i mängder för både ute och innemiljö samt dekorationer, böcker men även textilier, tvålar, ljus och ljuslyktor, tavlor och …. ja, det bästa är att besöka dem och se själv. För här kan man gå runt och titta länge.

Vill du också presentera din verksamhet i 360 grader? Klicka här och läs mer.

Mer än växthus
Vill man ta en paus och kanske fundera på olika växthus – då gör man det hos Segers Mat som driver den lilla restaurangen med två inglasade uterum i bortre delen av anläggningen. Här får man en smakupplevelse utöver det vanliga i en familjär, välkomnade och avslappnad atmosfär. Ett ställe att bara vara på, oavsett om man är sugen en fika eller vill ta en lunch – oavsett dag i veckan. (Jag kan varmt rekommendera deras chokladbakelse – kan åka dit bara för den!)

Classicum är inte bara för den som söker ett växthus, uterum eller odlingstillbehör. Utan hit kan man åka för att hitta en gåva till någon som har allt eller till sig själv, för att man är värd det… Ett utflyktsmål som lätt tar en hel eftermiddag i anspråk. Väl värt ett besök!

Länk till Classicum
Länk till Segers Mat

Foto: iTRÄDGÅRDEN.SE  ©

Fler artiklar om trädgårdar
Fler aktuella artiklar

Tack för att du besöker iTRÄDGÅRDEN!