Inför vinterförvaring i växthuset är bubbelplast och frigolit bra, det isolerar växterna man tagit in för vinterförvaring på ett enkelt sätt.

Det är inte bara ovansidan som bör skyddas. Mycket kyla kommer underifrån. Därför sätter jag extra känsliga växter på frigolit eller en bunt tidningar. Sedan lägger jag bubbelplast över och kniper till sidorna med klädnypor eller trädgårdsklämmor. Viktigt att det är luftigt, så plasten inte ligger för tajt över växterna.

När våren kommer och de värsta minusgraderna är över tar jag bort plasten. Men har den tillgänglig om vinter gör en retur helt plötsligt.

Har  man ett mindre växthus och många växter som ska skyddas, kan det vara värt tiden och mödan att sätta upp bubbelplast i hela växthuset.

Att skydda växterna så här innebär inte att det håller minusgraderna borta, utan ger bara ett extra skydd vid ex. en kallare vinter eller växter i kruka som är lite ömtåligare.

Bubbelplast och frigolit tar jag vara på från större förpackningar/kartonger när vi köpt något. Det går också att köpa. Bubbelplast säljs i trädgårdshandeln samt i flera andra butiker. Frigolit (även kallat cellplast) kan köpas i bygghandeln.

 

Foto: iTRÄDGÅRDEN ©

Fler artiklar om växthus
Fler aktuella artiklar

Tack för att du besöker iTRÄDGÅRDEN!